זרעי פשתן כמקור תזונה חשוב

זרעי פשתן מוכרים לכולנו מתחום הטקסטיל, אך מסתבר שזרעי פשתן הינם מקור תזונתי חשוב.

זרעי פשתן (באנגלית: flax-seeds) עשירים בחומצות שומן "טובות" מסוג אומגה 3 וכמו כן בזרחן, ניאצין, סיבים וחלבון. בשל תכונות אלו הם מומלצים להורדת רמת כולסטרול, לייצוב רמת הסוכר בדם, לאיזון המערכת ההורמונלית, לשיפור יכולת הריכוז והחשיבה.

מומלץ להוסיף 1-2 כפיות פשתן טחון ביום ליוגורט, מרק, סלט וכיוצ"ב.

את זרעי הפשתן יש לאחסן במקרר, אך לא יותר מחודש ימים, שכן לאחר תקופה זו זרעי הפשתן מאבדים מערכם התזונתי.

כתוב תגובה

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create